hír

" A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.  A szeretet soha el nem fogy. "  Kor I. 13:4-8
 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

65-Lehotzky.jpg„Megkoronázod az évet javaiddal” (Zsolt 65:11)

A rákospalotai gyülekezetben egy különleges ünneppel kezdődött a házasság hete. Ezen a napon emlékeztünk meg arról, hogy Lehotzky József és Marosi Ildikó 65 évvel ezelőtt kötöttek házasságot. Az igehirdetés alapjául lelkipásztorunk Nagy Sándor testvér a 2Tim 4:7-8 versek alapján hirdette az igét, ami nem csak az ünnepelteknek, de az egész gyülekezetnek is szólt. Beszélt a hűségről, a kitartásról és a szeretetről, hogy mindannyian elmondhassuk a „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem a hitet megtartottam…”. Az énekkar legkedvesebb énekükkel köszöntötte őket. „Kapok-e csillagos koronát? Ama szép honba fent, adaát…”.

Józsi bácsi arról beszélt, hogy nagyon fontos a hitet továbbadni a gyerekeinknek, unokáinknak. Isten ígérete ma is érvényben van „De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolatimat.” (2Móz 20:6)

Az Úr áldja meg őket további közös útjukon.

Módosítás: (2020. február 16. vasárnap, 21:22)
 
 
 
 
 

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van.