hír

"Akinek az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal.   Az olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, a mely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el;és minden munkájában jó szerencsés lészen."    Zsoltárok 1:2-3

 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

RP2015-02-08Egy csodálatos esemény részesei lehettek azok, akik 2015.február 8.-án vasárnap délelőtt gyülekezetünkbe látogattak. Székely Ferenc és felesége Angéla testvéreink kisgyermekének, Székely Biankának a bemutatását láthatták. Az édes kis csöppség Apukája védő-óvó kezeiben pihent, ásítozott és hallgatta, ami körülötte történik. Nem volt tudatában annak, hogy mi is folyik körülötte, pedig a nagy esemény sztárja éppen ő volt. Őt ünnepeltük, Neki örültünk mindannyian.

Ahogy a büszke édesapát néztem, aki óvatosan, minden mozdulatára figyelve tartotta a kicsi Biankát eszembe jutott, mennyire figyel ránk és védelmez minket is Mennyei Atyánk! Nála sem kell félnünk attól, hogy leejtene, vagy kiesnénk figyelme sugarából, vagy elfelejtkezne rólunk! Mi ugyanúgy az Ő szeme-fénye vagyunk, mint ahogyan Feri és Angéla testvérünk számára ez a kicsi kisleány az.

Az Úr Jézus Krisztus mondja, hogy hatalmas öröm van a mennyben egyetlen bűnös megtérésén, vagyis azon, amikor egy új élet veszi kezdetét. Ez az alkalom is erre emlékeztetett minket.

Isten és az Ő angyalai és itt a földön a gyülekezet is, akik testvérként örülünk az újonnan érkezőnek, boldogan látjuk, tele reménnyel az új élet indulását.

Nagy Sándor lelkipásztor testvérünk a Bírák könyve 5. rész 31. versével köszöntötte a pici érkezését: „De akik Téged szeretnek, tündököljenek, mint a kelő nap az ő erejében.”

Ezzel a kívánsággal a szívünkben, imádságban adtunk hátát Istennek ezért a kis gyermekért és örültünk boldog szüleivel együtt.

 
 
 
 
 

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van.