hír

„És akkor meglátják az embernek Fiát eljőni a felhőben, hatalommal és nagy dicsőséggel.”
Lukács 21,27
 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

 Hoffman bemutatásMindig öröm és mindig mosolyt csal az arcokra, ha pici baba érkezik a közösségünkbe. Örömteli hagyomány és Istentől kapott rendelés a gyermekek bemutatása. Ekkor hozzák el a szülők újszülött gyermekünket először a gyülekezetbe és kérik életére és a családra Isten áldását.

Ma is ez történt gyülekezetünkben, amikor Hoffmann Zsolt és felesége Réka hozták közénk pici leánykájukat Grétit. A kis család ott ült mindenki előtt az emelvényen és hallgatták Nagy Sándor lelkipásztorunk igei üzenetét. Mindeközben a kislányka apró, édes csipkeruhában próbálta meg kényelembe helyezni magát anyukája ölében, nővérkéje, Nóri pedig aktívan szemezett a gyülekezet őket figyelő közönségével.

Az igei üzenet alapját a Márk evangéliuma 10. rész 13-16 versei adták, amelyben Jézushoz gyermeket hoznak szüleik, hogy megáldja őket, Jézus pedig ezeket a kicsiket ajánlja tanítványai figyelmébe. Lelkipásztorunk üzenete a szülőkhöz és hozzánk, mint hallgatósághoz egyaránt szólt: egyrészt felhívta a figyelmünket arra, hogy Isten országát (királyi uralmát) ne csak elméletként, hanem valóságként mutassuk be a pici leányka számára, másrészt pedig vegyük körül őt ugyanúgy ölelő, védő szeretettel, ahogy Jézus is fordult hozzájuk.

Ez a jó tanács valóban megszívlelendő mindannyiunk számára egy olyan korban, ahol az emberek a valóságra kíváncsiak és a valódi megtapasztalást keresik. Túl könnyű beszélni és nehezebb megélni azt amiről beszélünk. De Isten, Jézus Krisztus által megmutatta, hogy ez lehetséges csak hit, hűség és kitartás szükséges hozzá szeretetben.

Módosítás: (2020. szeptember 14. hétfő, 19:22)
 
 
 
 
 

Ma 2024. július 13, szombat, Jenő napja van.