FacebookGoogle bookmarkTwitter

Vass házas 6565 év, amikor ezt a számot halljuk, legtöbbünknek a nyugdíjkorhatár jut eszünkbe. Ritka, hogy más esemény, évforduló kapcsán ez a szám hangozzék el.

Rákospalotán, a legutóbbi vasárnap (március 19-én) egy házaspár ünneplésével kezdődött a délelőtti istentisztelet. Vass Józsi bácsi és felesége Ica néni 65 évvel ezelőtt, március 15-én kötöttek házasságot Isten és emberek előtt. A mai ember alig tudja elképzelni, hogy lehetséges ez!? Ma, amikor a fiatal párok közel fele nem köt házasságot, és azok közül, akik házasságot kötnek, minden második válással végződik igen ritka és megbecsülendő az ilyen példa.

 

Mert példa az ilyen pár. Példa kitartásból, szeretetből, hosszútűrésből és megbocsátásból mindenki számára. Egy házasság ugyanis, bármilyen kiváló emberek is alkotják, folyamatos változást és a másik elfogadását követeli meg, ami konfliktusokkal jár. Mégis, amint e két embert néztem, nem a konfliktusok, hanem a harmónia jutott eszembe.

Milyen jó látni, hogy két ember, akiket Isten egybeszerkesztett, és akik kitartottak egymás mellett jóban és rosszban egyaránt, legalább olyan békességben és örömben élnek együtt, mint amikor házasságot kötöttek. A próbák megedzik a testet és a lelket egyaránt, de ha Isten jelenléte tapasztalható egy kapcsolatban, akkor a próbák megedzik, megerősítik a kapcsolatokat is. Bárcsak minél több ilyen példát látnánk körülöttünk, és bárcsak saját házasságainkat is ilyen békesség és harmónia jellemezné szeretetben! Legyen ezért a Vass házaspár házassági évfordulója emlékeztető példa mindannyiunk számára.

Köszönjük, hogy veletek ünnepelhettünk Józsi bácsi és Ica néni!

Módosítás: (2017. április 05. szerda, 17:43)
 
 
 
 
 

Ma 2024. március 1, péntek, Albin napja van.