hír

"Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.
 Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk."  
                          Apcsel 2:37-39
 

Aktuális

Orgona hangverseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Tabajdi Gábor 2015. február 23. hétfő, 19:23

FacebookGoogle bookmarkTwitter

2015. február 15-én 17 órakor vasárnap, orgona hangverseny volt imaházunkban. A padsorokat elfoglaló népes gyülekezetet és a - közreműködő - vendég orgonaművészt
Dr. Szabó István presbiter köszöntötte.

 

Révész László orgonamûvész 1962-ben született. Orgonatanulmányait a budapesti Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte kiváló eredménnyel.
Mindkét iskolában Lehotka Gábor tanítványa volt. Fõiskolás korában a II. budapesti nemzetközi orgonaversenyen harmadik helyezést ért el. Ennek a versenynek az eredményeként kapott meghívást a Nemzeti Filharmonikusokhoz; az együttessel több külföldi koncerten is részt vett.
 
A diploma megszerzése (1986) óta a kecskeméti Kodály Zoltán Zenemûvészeti Szakközépiskola orgona- és zongoratanára, és korrepetitori munkát is végez. Pedagógiai munkássága mellett sikeres elõadói tevékenységet is folytatott itthon és külföldön egyaránt.
Révész László gyermekkorától fogva részt vesz a hazai baptista egyház zenei életében.     
Baptista kórusokkal Németországban, Angliában, Olaszországban is megfordult már.

Gyuli2015konc01Az est folyamán Révész László Orgonaművész maga kommentálta a műsorra kerülő zeneműveket

Bővebben: Orgona hangverseny

 

Gyermekbemutatás a Rákospalotai gyülekezetben

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Lehotai-Kéry János 2015. február 08. vasárnap, 00:00

FacebookGoogle bookmarkTwitter

RP2015-02-08Egy csodálatos esemény részesei lehettek azok, akik 2015.február 8.-án vasárnap délelőtt gyülekezetünkbe látogattak. Székely Ferenc és felesége Angéla testvéreink kisgyermekének, Székely Biankának a bemutatását láthatták. Az édes kis csöppség Apukája védő-óvó kezeiben pihent, ásítozott és hallgatta, ami körülötte történik. Nem volt tudatában annak, hogy mi is folyik körülötte, pedig a nagy esemény sztárja éppen ő volt. Őt ünnepeltük, Neki örültünk mindannyian.

Bővebben: Gyermekbemutatás a Rákospalotai gyülekezetben

 

Gyémánt lakodalom

Írta: Administrator

FacebookGoogle bookmarkTwitter

60-20141229"Boldog mindenki, aki az Urat féli és az ő útjain jár."

Zsolt 128:1b

2014. utolsó vasárnapján különleges hálaadó istentiszteleten vehettünk részt a Rákospalotai Gyülekezetben. Ezen a napon emlékeztünk meg, hogy Lehotzky József és Marosi Ildikó 60 évvel ezelőtt kötöttek házasságot.

Bővebben: Gyémánt lakodalom

   

Nyugdíjasok Karácsonya

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Lehotai-Kéry János 2015. január 09. péntek, 19:20

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Nyugd01

Hálaadó Istentiszteletet tartottunk 2014. október 21.-én gyülekezetünkben, amelyen megköszöntük Istennek idősebb testvéreinket, akik gyülekezetünkben élnek. Ilyenkor különösképpen azon gondolkozik el az ember, hogy milyen nagyon csoda és kiváltság a gyülekezetünket annyiféle háttérből jövő és korosztályhoz tartozó testvérek alkotják.

Bővebben: Nyugdíjasok Karácsonya

 

Karácsonyi Koncert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Tabajdi Gábor 2015. január 09. péntek, 18:53

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Koncert03„Örvendj, világ az Úr lejött! Fogadd a nagy Királyt! ...”

            Csendült fel az örömhír - kórusunk előadásában - Händel csodálatos zeneműve, 2014. december 21-én Advent 4. vasárnapján! A Karácsonyi Koncerten 17 órára zsúfolásig megtelt a baptista imaház vendégekkel és a gyülekezet tagjaival.

Bővebben: Karácsonyi Koncert

   

2. oldal / 4

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 23, kedd, Béla napja van.