hír

„Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?”

 

Mk 13,35

 

Aktuális

Kirándulás Szentpéterre

Írta: — ójel — 2014. március 31. hétfő, 00:00

FacebookGoogle bookmarkTwitter

cikk1Szentpéter mintegy 2 ezer lakosú helység Révkomárom közelében, 80% magyar, 20% Békéscsaba környékéről visszatelepült szlovák. 

A Rákospalotai Gyülekezet ismét meghívást kapott, most a március 15.-i délelőttön az Örömhír hirdetésre, majd délután a koszorúzásra.  A megtelt gyülekezetben most megjelentek a helység vezetői is az ünnepi alkalmon.  Volt, aki rámás-csizmás dísz-magyarban.  

Az Örömüzenetet Nagy Sándor testvér közvetítette, a Fil. 2. 1-5, alapján a: ,választás’ üzenetével.  Válasszunk olyan embert, aki a hatalmat szolgálattá nemesíti.  A történelem nagy alakjai közül kimagaslik az Ember-Fia Jézus személye.  Az Istentől kapott hatalmát Ő letéve értünk halt a Golgotán!  Ma is Őt kell és érdemes követni!  

Gazdagon kiegészítették az üzenetet az énekkarunk, a szavalók és bizonyságtevők.  Például: mit mond a Biblia a: ›szabadság, szerelem, e kettő kell énnekem…‹ Petőfi vers máig élő jelszaváról. 

A gyülekezet svéd-asztalos megvendégelése után a főtéren álló kopjafánál ünnepeltünk.  A helyiek szóban és versben, az Oroszlányból érkezett vendégek énekkarral és fúvós-zenekarral emlékeztek.  Először a meghívónk, Dóczé Bálint testvér koszorúzott a Gyülekezet nevében, tisztelegve a szabadság hősei előtt.  A megemlékezés zárója az ígért, és megérkezett hideg-front lett széllel és esővel, egészen hazáig.

  cikk2

 

Bemerítés 2013

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Lehotay-Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Köztudott, hogy az élet jele a növekedés. Sokszor hallottuk már, és másokra vonatkoztatva rendszerint el is ismerjük ennek igazságát. De ez az igazság nem csak másokra, de saját szellemi életünkre és gyülekezeti életünkre is igaz.

Bővebben: Bemerítés 2013

 

Menyegző

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Kaszásné Erika

FacebookGoogle bookmarkTwitter

FeAn02Feri és Angéla bemerítésük előtt egy héttel polgári esküvőjük után most Isten és a gyülekezet előtt is házassági fogadalmat tettek. Hitre térésük után meglátták, hogy csak így lesz teljes egyéni és közös életük

Bővebben: Menyegző

   

Emlékezés

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: KJ

FacebookGoogle bookmarkTwitter

NL-100Szeptember utolsó vasárnapján délután különleges esemény részesei lehettek azok, akik a Rákospalotai gyülekezetbe látogattak.

Bővebben: Emlékezés

 

Váratlan ünnep a rákospalotai gyülekezetben

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. Nyomtatás

Írta: Kéry János 2013. szeptember 08. vasárnap, 00:00

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Szabo 50Gyülekezetünkben 2013.szeptember 8-án délelőtt különleges évfordulót ünnepeltünk. Dr. Szabó István gyülekezetvezető testvér és felesége, szül. Marosi Kornélia 50 évvel ezelőtt, 1963. augusztus 10-én kötöttek házasságot gyülekezetünkben. Fél évszázad egy gyülekezet életében is nagy idő, hát még egy házaspár életében. Együtt végig élni, örömben, bánatban, sikerek és bukások között együtt maradni szeretetben, ez csoda és ok a hálaadásra!

Bővebben: Váratlan ünnep a rákospalotai gyülekezetben

   

3. oldal / 4

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 25, csütörtök, Márk napja van.