hír

"Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van."
                       Jakab levele 5:8

 

Karácsony

Írta: Administrator

FacebookGoogle bookmarkTwitter
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

karacsony 2007
„Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A seregek Urának féltő szeretete viszi véghez ezt!”      Ézsaiás 9, 5-6

             Ahhoz, hogy helyesen és igazán tudjuk megünnepelni a karácsonyt, egy fontos dolgot tisztáznunk kell: mit és kit ünneplünk karácsonykor?

Szeretnék először valami olyat mondani, ami első hallásra talán sokaknak furcsának fog tűnni. Valaki egyszer megállapította, hogy a keresztyéneknek is van egy aranyborjújuk. Egy bálvány, akit az élő Isten helyett imádnak. Ez pedig a betlehemi kisded, a „Jézuska” – így becézve vagy „Kisjézus”. Őt belefektetik a bölcsőbe, szépen feldíszítik, és örök gyermekségre ítélik. Így tudniillik sokkal kényelmesebb az embernek, mert így olyan kis aranyos marad, picike, aki beszélni sem tud. Nem szól bele az életünkbe. Olyan kis tehetetlen, tedd ide-tedd oda, akivel azt tesznek, amit akarnak, és nem Ő rendelkezik velük.

Bővebben: „Jézuska” vagy Megváltó Krisztus?

 
 
 
 
 
 

Ma 2024. március 19, kedd, József és Bánk napja van.