Beszámolók gyülekezeti eseményekről


Írta: Administrator

FacebookGoogle bookmarkTwitter

65-Lehotzky.jpg„Megkoronázod az évet javaiddal” (Zsolt 65:11)

A rákospalotai gyülekezetben egy különleges ünneppel kezdődött a házasság hete. Ezen a napon emlékeztünk meg arról, hogy Lehotzky József és Marosi Ildikó 65 évvel ezelőtt kötöttek házasságot. Az igehirdetés alapjául lelkipásztorunk Nagy Sándor testvér a 2Tim 4:7-8 versek alapján hirdette az igét, ami nem csak az ünnepelteknek, de az egész gyülekezetnek is szólt. Beszélt a hűségről, a kitartásról és a szeretetről, hogy mindannyian elmondhassuk a „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem a hitet megtartottam…”. Az énekkar legkedvesebb énekükkel köszöntötte őket. „Kapok-e csillagos koronát? Ama szép honba fent, adaát…”.

Józsi bácsi arról beszélt, hogy nagyon fontos a hitet továbbadni a gyerekeinknek, unokáinknak. Isten ígérete ma is érvényben van „De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolatimat.” (2Móz 20:6)

Az Úr áldja meg őket további közös útjukon.

 

Írta: Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

bemerites RBGY Bemerítkezés 2019.06.16

A bemerítkezés a Baptista gyülekezetekben az egyik legfontosabb esemény, mivel ezen keresztül az ebben résztvevő személy a döntéséről, elköteleződéséről tanúskodik Isten, a gyülekezet, és minden jelenlevő vendég előtt.

Igen ritka manapság az életre szóló döntés, mivel a körülöttünk változó világ és saját változó természetünk miatt nem merünk elköteleződni. A félelem a csalódástól, félelem a kellően át nem gondolt választásoktól, a visszavonhatatlan döntésektől visszatart oly sok embert attól, hogy a legjobbat válasszák.

Bővebben: „Soha többé!”

 

Írta: Kéry János

Rendhagyó esküvő 

AS 20190607 1

 

Sokféle esküvőn voltam már. Mindegyik egyedi, mindegyiknek meg van a saját hangulata és mindegyik élményt ad (elsősorban a párnak, de azoknak is, akik részt vesznek ezen az örömünnepen).

A mostani esküvőre rendhagyó időpontban, június 7-én pénteken de.11 órakor került sor, így nem gondoltam, hogy munkanap lévén közel tele lesz az imaházunk, de mégis nagyon sokan ott voltunk. Már ebből is látszott, hogy az ifjú pár (Orsós Sándor és Horváth Anikó) sokak számára kedves személyek.

Bővebben: Rendhagyó esküvő

   

Írta: Kéry János

Kórustalálkozó Rákospalotán

2019.05.26.

KorusT 20190526

 Ahogy tavaly és a korábbi években, idén is sor került a hagyományos kerületi keresztyén kórustalálkozóra. Most május 26-ára esett a választás és a rákospalotai reformátusok új templomában, Újpalotán gyűltünk össze. A puritán, de mégis modern kis templom csordultig megtelt énekelni vágyó, Istent dicsérni akaró testvérekkel.

Amikor ott ültem hallgatóként a padsorokban, és figyeltem a stílusban, műfajban és előadásmódban is különböző énekeket, nem tudtam elvonatkoztatni az énekkari tagok lelkesedésétől, attól az élvezettől, ami kiragyogott az éneklők szemeiből.

Bővebben: Kórustalálkozó Rákospalotán 2019.05.26

 

Írta: Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Hálaadó nap 2018Majd’ mindannyian rendelkezünk mobiltelefonnal, így nem ismeretlen számunkra az a helyzet, amikor az akkumulátor már a végét járja és takarékoskodni kell az energiával. Ilyenkor lecsökkentjük a fényerőt, vagy kikapcsoljuk a kijelzőt és igyekszünk minél kevesebbet használni telefonunkat, hogy le ne merüljön teljesen.

Hívő életünk is sokszor hasonlít erre a helyzetre. Lelki/szellemi szempontból vegetálva éljük életünk, szellemi akkumulátorunk messze van a teljesen feltöltött állapottól.

Mi tölthet fel ilyenkor?

Bővebben: Energiabomba Rákospalotán

   

2. oldal / 15

 
 
 
 
 

Ma 2024. március 29, péntek, Auguszta napja van.