Beszámolók gyülekezeti eseményekről


Írta: Administrator

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Az alkalmon készült képek I T T megtalálhatók!

 

 

Írta: Tabajdi Gábor

FacebookGoogle bookmarkTwitter

2015. május 17-én vasárnap délután, nagy megtiszteltetésben lehetett része a Rákospalotai Baptista Imaházban egybegyűlt közönségnek, hisz Király Csaba zongora és orgonaművész, a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézet docense koncertjét hallgathattuk meg. A vendégművészt Nagy Sándor lelkipásztor testvér köszöntötte.

Az 1965-ben született Király Csaba azon ritka művészek egyike, akik a zongora- és az orgonajátékot egyaránt professzionális szinten művelik. 1983 és 1990 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola zongora szakán Kocsis Zoltán és Falvai Sándor tanítványa volt, 1984 és 1989 között az orgonaszakon Gergely Ferenc volt mestere. 1995-től a Zeneművészeti Főiskolán zongorát tanított, majd 1997-1998-ban a tegui Hjoszung Egyetem orgona tanszakának vendégprofesszora volt. 2004-2007 között a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének igazgatója. Jelenleg docensként tanít az Intézet zongora és orgona szakán. 2013-tól a Magyar Liszt Ferenc Társaság elnöke és Király Csaba 2003-ban Liszt Ferenc-díjat kapott!

KCS01

Király Csaba Liszt-díjas orgonaművész

 

Bővebben: Orgona hangverseny

 

Írta: Lehotay-Kéry János 2015. április 06. hétfő, 00:00

FacebookGoogle bookmarkTwitter

FérfikarVirágvasárnap, március 29-én gyülekezetünkben nagy kiváltságban és felejthetetlen élményben volt részük azoknak, akik eljöttek a délutáni koncertre. Nem mintha korábban nem lettünk volna kiváltságosok, de ezen az estén legalábbis bennem újra és újra az a gondolat visszhangzott, hogy milyen nagy értékre tettünk szert azokban a testvérekben akikkel egy gyülekezetbe járunk!

Bővebben: Virágvasárnapi hangverseny

   

Írta: Lehotay-Kéry János 2015. március 23. hétfő, 00:00

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Bözsi néniFurcsa cím, mégis ez jutott eszembe amikor Károlyi Imréné Sándor Erzsike nénitől köszöntünk el 2015.03.07–én szombaton délután egy búcsú-istentiszteleten Rákospalotán. Isten országában ugyanis nem az a VALAKI aki sikeres, vagy gazdag, vagy nagy hatalma van, hanem akinek életéből sugárzik az ura iránti szeretete és így Isten szerint gazdag.

 Erzsi néni ilyen VALAKI volt. Szeretete, türelme és igyekezete Isten szolgálatában és Jézus Krisztus dicséretében minden ismerőse előtt ismert volt. Nem csak családja, szerettei ismerték őt így hanem mindazok, akikkel valaha kapcsolatba került.

Bővebben: Megemlékezés VALAKIRŐL

 

Írta: Tabajdi Gábor 2015. február 23. hétfő, 19:23

FacebookGoogle bookmarkTwitter

2015. február 15-én 17 órakor vasárnap, orgona hangverseny volt imaházunkban. A padsorokat elfoglaló népes gyülekezetet és a - közreműködő - vendég orgonaművészt
Dr. Szabó István presbiter köszöntötte.

 

Révész László orgonamûvész 1962-ben született. Orgonatanulmányait a budapesti Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte kiváló eredménnyel.
Mindkét iskolában Lehotka Gábor tanítványa volt. Fõiskolás korában a II. budapesti nemzetközi orgonaversenyen harmadik helyezést ért el. Ennek a versenynek az eredményeként kapott meghívást a Nemzeti Filharmonikusokhoz; az együttessel több külföldi koncerten is részt vett.
 
A diploma megszerzése (1986) óta a kecskeméti Kodály Zoltán Zenemûvészeti Szakközépiskola orgona- és zongoratanára, és korrepetitori munkát is végez. Pedagógiai munkássága mellett sikeres elõadói tevékenységet is folytatott itthon és külföldön egyaránt.
Révész László gyermekkorától fogva részt vesz a hazai baptista egyház zenei életében.     
Baptista kórusokkal Németországban, Angliában, Olaszországban is megfordult már.

Gyuli2015konc01Az est folyamán Révész László Orgonaművész maga kommentálta a műsorra kerülő zeneműveket

Bővebben: Orgona hangverseny a Rákospalotai Baptista Imaházban

   

7. oldal / 15

 
 
 
 
 

Ma 2024. március 29, péntek, Auguszta napja van.