Beszámolók gyülekezeti eseményekről


Írta: Lehotay-Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Virágvasárnap = Örömünnep. Általában ez a gondolat jellemzi összejöveteleinket ezen a napon. Ezt tükrözte a gyerekek szolgálata, a versek, és a rengeteg ének is. De vajon mi is az ami ezt a napot jellemezte azon a napon, amikor az Úr Jézus és Jeruzsálem lakói először ezt átélték?!

Bővebben: Virágvasárnap 2017

 

Írta: Lehotay-Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Balla 03

Ismét egy különlegesen örömteli eseménnyel kezdődött a ma délelőtti (’17.04.02.) istentisztelet Rákospalotán: Balla Marci és felesége Adél elsőszülött gyermekét mutatták be Istennek és gyülekezetünknek.

Ilyenkor mindig szembesül az ember az idő múlásával ugyanakkor az ilyen alkalmakon különösen hangsúlyos a remény és a jövő üzenete.

Nagy Sándor lelkipásztorunk három kifejezés köré csoportosította üzenetét a Máté 19:13-14 alapján, amit a gyermeket bemutató szülőknek szánt: vinni, engedni, nem tiltani.

Bővebben: Gyermek bemutatás

 

Írta: Administrator

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Vass házas 6565 év, amikor ezt a számot halljuk, legtöbbünknek a nyugdíjkorhatár jut eszünkbe. Ritka, hogy más esemény, évforduló kapcsán ez a szám hangozzék el.

Rákospalotán, a legutóbbi vasárnap (március 19-én) egy házaspár ünneplésével kezdődött a délelőtti istentisztelet. Vass Józsi bácsi és felesége Ica néni 65 évvel ezelőtt, március 15-én kötöttek házasságot Isten és emberek előtt. A mai ember alig tudja elképzelni, hogy lehetséges ez!? Ma, amikor a fiatal párok közel fele nem köt házasságot, és azok közül, akik házasságot kötnek, minden második válással végződik igen ritka és megbecsülendő az ilyen példa.

Bővebben: Vass házaspár vas menyegzője!

   

Írta: Lehotay-Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

asztal2017Gyülekezetünk tagsága és vezetése úgy látta korábban, hogy szükségünk van egymást jobban megismerni, ezért március 19-t erre választottuk.

A napot imaórával kezdtük, majd az istentiszteletet a Vass házaspár köszöntése nyitotta meg. Ezt követően énekkel- zenével és versekkel, illetve bizonyságtétellel folytattuk együttlétünket. Az igehirdetésben lelkipásztorunk,

Bővebben: Közösségi nap 2017

 

Írta: Várnainé Kékesi Gabriella 2016. március 02. szerda, 20:16

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Ficher Milán bemutatás2016.02.21-én gyülekezetünk minden tagja boldog vasárnap délelőttre készült. Fischer Tamás és felesége, Fischerné Bihari Andrea első gyermeküket hozták el az Úr házába, hogy Istentisztelet keretén belül a kis Milán életére kérjék Urunk áldását. Lelkipásztorunk- Nagy Sándor testvér-, mielőtt imádkozott volna érte, arról beszélt, hogy az Úr Jézus maga mondta: ..."engedjétek hozzám a kis gyermekeket, mert ilyeneké  a mennyek országa". Az áldás kérő ima után többen  köszöntötték a kis gyermeket és szüleit. Az ünneplő gyülekezet együtt örült a családdal.

 

   

5. oldal / 15

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van.