hír

„Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a háznak ura, este-é vagy éjfélkor, vagy kakasszókor, vagy reggel?”

 

Mk 13,35

 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

Csillagász-táborGyülekezetünk az idei évben is megrendezte 2018. július 16-20 között, hagyományos napközis gyerektáborát a 6-14 éves számára, ami a „Csillagász Tábor” nevet viselte.

            A világűr rejtelmei mindig is izgatták az ember fantáziáját. Nem véletlen, hogy a tudományos-fantasztikus filmek olyan népszerűségnek örvendnek a gyerekek körében is. Gondoljunk csak a „Csillagok Háborúja” a „Star Trek” vagy éppen a „Gravitáció” című filmek hatalmas sikereire. A földönkívüli lények, mint a szívünkhöz nőtt „E.T” is, újra meg újra feltűnnek a mozivásznon. Egy internetes lista, amely az 1902 és 2017 között készült filmeket tartalmazza, 220, űrrel illetve űrlényekkel kapcsolatos filmet sorol fel.

 

            Ezért is olyan fontos, hogy a gyerekek ne csak csupán a méltán híres és nem régiben elhunyt Stephen Hawking elméleti fizikus érveit és felfedezéseit ismerjék, hanem egy olyan Valaki üzenetét is, amit a híres professzor tagadott; A Teremtő Isten üzenetét.

            A tanítás közben rendszeresen bemutattuk a Biblia tiszta egyszerű, gyermekek számára is megérthető igazságait, amit néha a mai tudomány is teljesen visszaigazol, máshol pedig ellent mond annak. A célunk az volt, hogy szerettük volna az iskolában tanult Teremtés elméletek mellé oda helyezni a Biblia Teremtés történetét, amelyen keresztül megérthetik a gyerekek, hogy Istennek határozott célja volt a Világmindenség megalkotásával. Mindeközben lehetőségünk nyílt arra is, hogy elmélyíthettük a gyerekek tudását arról is, hogy hova tart ez a megteremtett világ? Mi lesz ezzel a világgal majd valamikor a jövőben?

            A gyülekezeti tábor, ahogyan az elmúlt években is inkább a családiasság hangulatát adta vissza lelkületében és a létszámában is, hiszen az idei évben 15 gyerek vett részt rajta. Nem is volt ennek a tábornak az a célja, hogy egy hatalmas létszámú táborrá legyen, sokkal inkább az, hogy akik részt vesznek, azokra maximális figyelmet tudjunk fordítani! Szerettük volna és meg is valósult, az a célunk, hogy a gyerekek ne csupán programot kapjanak, ne csak el teljen egy hét a vakációból, hanem személyes kapcsolatok, beszélgetések is történjenek velük!

            Örömünkre szolgált ezért az is, hogy a tábor ideje alatt a gyerekek nem érezték szükségét mobiltelefonjaik használatához, nem játszottak velük, hanem bekapcsolódtak a játékokba, éneklésekbe, kézművességi programokba, csapatjátékokba.

            Ezeken túl, többek közt olyan szabadidős programokon is részt vehettek a gyerekek, mint a Tarzan Parkba való ellátogatás, korongozás, és állatsimogatás is szerepelt a programok közt.

            Őszintén reméljük és ez az imádságunk is, hogy a táborozók gazdag élményekkel, szép emlékekkel és a Biblia üzeneteivel térhettek haza. Hisszük, hogy igaz az Ige tanítása: „Isten igéje nem tér vissza üresen…” és ezeknél a gyermekeknél is a hallott tanítások, a kívülről megtanult bibliai aranymondások egyszer majd beérnek és ezek a gyerekek is csatlakozni fognak Isten népes táborához!

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 16, kedd, Csongor napja van.