FacebookGoogle bookmarkTwitter

rpgy bemerit 151129Csodás dolog látni, amikor valaki megváltozik, amikor életek fordulnak meg és ott lenni, együtt örülni velük akkor, amikor mindez mindenki számára nyilvánvaló lesz! Ma pont ez történt nálunk, mivel bemerítkezési istentiszteletet tartottunk gyülekezetünkben.

Két fiatal, különböző háttérrel, életúttal tett bizonyságot arról, hogy élete megváltozott.

Az egyik, Tabajdi Csanád kisgyermekkora óta gyülekezetünkbe jár, mégis ráébredt arra, hogy neki is szüksége van személyesen Isten kegyelmére. A másik, Albert Gábor ezzel szemben Istent nem ismerve, vele szembe menve élte életét, mégis Isten megtalálta, megszólította és magához vonta őt is.

Az istentiszteleten Nagy Sándor lelkipásztorunk az elveszett fiú (tékozló fiú) története alapján arról beszélt, hogy mindannyian döntéseket hozunk, amelyek következményekkel járnak ugyanúgy, ahogy a példázatbeli fiú életében is így történt. Ő az Atyja javait akarta az Atyjával való kapcsolat nélkül ugyanúgy, ahogy sok ember manapság is teszi. Kellenek az áldások (anyagi gazdagság, siker, egészség stb.) de Isten nem. Ő maradjon távol és ne zavarjon abban, hogyan használjuk fel áldásait a saját céljainkra. Mégis Isten, hasonlóan a történetbeli Atyához szüntelenül várja elveszett fia hazatérését és kész megbocsátani minden ellene elkövetett bűnt. Olyan közösséget, kapcsolatot és az örök életet kínálja fel fia, Jézus Krisztus által nekünk, amely nem hasonlítható össze semmi egyébbel.

A mai bemerítkezésen e két fiatalember is tanúvallomást tett arról a felismerésükről, hogy amit Isten Jézus Krisztusban kijelentett, az igaz és ők sem akarják Isten és Jézus Krisztus nélkül élni életüket.

Az együtt töltött délelőttön elhangzott énekek, kórusszolgálatok, versek, bizonyságtételek mind ezt húzták alá, mind erre mutattak, amelyért egyedül Istennek legyen ismét hála és dicséret!

2015. november 29.

Kéry János

Módosítás: (2016. március 22. kedd, 19:46)
 

Kegyelem Alapítvány

Hirdetés
Kérdések

Azt mondod:

„Ez lehetetlen.”

 

 Isten azt mondja:

„Ami lehetetlen az embernek, az Istennek lehetséges.” Lukács 18:27

további kérdések . . .

Impresszum

BP-Rákospalotai Baptista Gyülekezet

1152 Budapest, Kinizsi utca 86.

Tel: +36/1-608-10-97

Lelkipásztor: Nagy Sándor

Tel: +36/20-886-2223

e-mail: falusi.lelkesz@gmail.com

számlaszám:
Otpbank
11715007-20435545

Magyarországi Baptista Egyház
Technikai szám:
0286

Látogatók száma:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa196
mod_vvisit_counterTegnap180
mod_vvisit_counterEzen a héten509
mod_vvisit_counterEbben a hónapban4620
mod_vvisit_counterÖsszesen904338

Jelenleg böngész

Oldalainkat 95 vendég böngészi
 
 
 
 

Ma 2018. február 21, szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.