FacebookGoogle bookmarkTwitter

Bözsi néniFurcsa cím, mégis ez jutott eszembe amikor Károlyi Imréné Sándor Erzsike nénitől köszöntünk el 2015.03.07–én szombaton délután egy búcsú-istentiszteleten Rákospalotán. Isten országában ugyanis nem az a VALAKI aki sikeres, vagy gazdag, vagy nagy hatalma van, hanem akinek életéből sugárzik az ura iránti szeretete és így Isten szerint gazdag.

 Erzsi néni ilyen VALAKI volt. Szeretete, türelme és igyekezete Isten szolgálatában és Jézus Krisztus dicséretében minden ismerőse előtt ismert volt. Nem csak családja, szerettei ismerték őt így hanem mindazok, akikkel valaha kapcsolatba került.

Ilyenek pedig igen sokan voltak, mert szakácsként sokszor, sokaknak enyhítette éhségét, készített finomságokat. Különleges örömöt jelentett számára a versek olvasása, amelyekben saját érzéseit, gondolatait fedezte fel és élte át újra meg újra. Ezt az örömöt és vonzódást az irodalom eme gyöngyszemei után gyermekei számára is tovább adta, így ennek hatása bennük is tovább él.

Amikor hallottuk élettörténetét, a sok próbát, amin keresztül kellett mennie és az emellett is megmutatkozó békét és szeretetet, amely állandóan csak adni akar, mindegyikünkben felmerült a vágy, hogy bárcsak jobban ismertük volna! Bárcsak több időt töltöttünk volna vele! Ugyanakkor a hála is feltört a szívünkből, hogy Isten ily hatalmasan tud használni egy gyönge asszonyt. Bizony nincs nála lehetetlen! Ő képes engem, téged ugyanígy átalakítani, az Ő képére formálni, hogy aki ismer bennünket, Őt lássa rajtunk keresztül.

Erzsi néni sok évet élt. 94 éves korában hívta magához Ura, az élettől betelve, vágyakozva a nagy találkozásra. Isten szeretete volt ami életben tartotta, ami átsegítette sok próbán és adott neki olyan örömöt ami soha nem múlik el.

Mindenki, aki ismerte boldognak mondta magát, mert kiváltság ilyen VALAKIT személyesen ismerni. Győri Kornél lelkipásztor testvér búcsúbeszédében is Erzsike nénihez kapcsolódó emlékeit idézve nem a gyász érzéseit emelte ki, hanem az örömöt, amit ő jelentett számunkra. De jó lenne, ha minél többünkről így emlékeznének! Ha inkább életünkkel és nem csak szavainkkal beszélnénk Jézus Krisztusról, mint Urunkról, és hoznánk ezzel változást a körülöttünk levők életében, gyógyítanánk a sebeket és erősítenénk a gyengéket!

Isten legyen áldott érte és az ilyen életekért! Emléke és életének üzenete szívünkben él!

 

Kegyelem Alapítvány

Hirdetés
Kérdések

Azt mondod:

„Ez lehetetlen.”

 

 Isten azt mondja:

„Ami lehetetlen az embernek, az Istennek lehetséges.” Lukács 18:27

további kérdések . . .

Impresszum

BP-Rákospalotai Baptista Gyülekezet

1152 Budapest, Kinizsi utca 86.

Tel: +36/1-608-10-97

Lelkipásztor: Nagy Sándor

Tel: +36/20-886-2223

e-mail: falusi.lelkesz@gmail.com

számlaszám:
Otpbank
11715007-20435545

Magyarországi Baptista Egyház
Technikai szám:
0286

Látogatók száma:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa198
mod_vvisit_counterTegnap180
mod_vvisit_counterEzen a héten511
mod_vvisit_counterEbben a hónapban4622
mod_vvisit_counterÖsszesen904340

Jelenleg böngész

Oldalainkat 121 vendég böngészi
 
 
 
 

Ma 2018. február 21, szerda, Eleonóra és Zelmira napja van.