hír

 "Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg. Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk."  Zsoltárok 20:8-9
 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

Bözsi néniFurcsa cím, mégis ez jutott eszembe amikor Károlyi Imréné Sándor Erzsike nénitől köszöntünk el 2015.03.07–én szombaton délután egy búcsú-istentiszteleten Rákospalotán. Isten országában ugyanis nem az a VALAKI aki sikeres, vagy gazdag, vagy nagy hatalma van, hanem akinek életéből sugárzik az ura iránti szeretete és így Isten szerint gazdag.

 Erzsi néni ilyen VALAKI volt. Szeretete, türelme és igyekezete Isten szolgálatában és Jézus Krisztus dicséretében minden ismerőse előtt ismert volt. Nem csak családja, szerettei ismerték őt így hanem mindazok, akikkel valaha kapcsolatba került.

Ilyenek pedig igen sokan voltak, mert szakácsként sokszor, sokaknak enyhítette éhségét, készített finomságokat. Különleges örömöt jelentett számára a versek olvasása, amelyekben saját érzéseit, gondolatait fedezte fel és élte át újra meg újra. Ezt az örömöt és vonzódást az irodalom eme gyöngyszemei után gyermekei számára is tovább adta, így ennek hatása bennük is tovább él.

Amikor hallottuk élettörténetét, a sok próbát, amin keresztül kellett mennie és az emellett is megmutatkozó békét és szeretetet, amely állandóan csak adni akar, mindegyikünkben felmerült a vágy, hogy bárcsak jobban ismertük volna! Bárcsak több időt töltöttünk volna vele! Ugyanakkor a hála is feltört a szívünkből, hogy Isten ily hatalmasan tud használni egy gyönge asszonyt. Bizony nincs nála lehetetlen! Ő képes engem, téged ugyanígy átalakítani, az Ő képére formálni, hogy aki ismer bennünket, Őt lássa rajtunk keresztül.

Erzsi néni sok évet élt. 94 éves korában hívta magához Ura, az élettől betelve, vágyakozva a nagy találkozásra. Isten szeretete volt ami életben tartotta, ami átsegítette sok próbán és adott neki olyan örömöt ami soha nem múlik el.

Mindenki, aki ismerte boldognak mondta magát, mert kiváltság ilyen VALAKIT személyesen ismerni. Győri Kornél lelkipásztor testvér búcsúbeszédében is Erzsike nénihez kapcsolódó emlékeit idézve nem a gyász érzéseit emelte ki, hanem az örömöt, amit ő jelentett számunkra. De jó lenne, ha minél többünkről így emlékeznének! Ha inkább életünkkel és nem csak szavainkkal beszélnénk Jézus Krisztusról, mint Urunkról, és hoznánk ezzel változást a körülöttünk levők életében, gyógyítanánk a sebeket és erősítenénk a gyengéket!

Isten legyen áldott érte és az ilyen életekért! Emléke és életének üzenete szívünkben él!

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van.