hír

 "Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről emlékezünk meg. Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk."  Zsoltárok 20:8-9
 
FacebookGoogle bookmarkTwitter

Kedves Testvéreim ! 

Szeretném megosztani Veletek, hogyan készültem most a húsvétra, mivel ez régen nem így volt. Hosszú évekig éltem Isten közelsége nélkül és így a húsvétot sem úgy ünnepeltük, mint a keresztények, hanem mint inkább egy népszokást.

Esetleg volt „zöld csütörtök”, vagy pénteki húsnélküli étkezés, de családom  azt sem fogadta lelkesedéssel,   hogy a szombaton délben megfőzött sonkát miért csak este lehet megenni. Néha próbálkoztam lelki behatással, de nem sok sikerem volt.

Úgy éreztem, hogy most másképpen kell ünnepelnem a  húsvétot.   Mivel nagyon hosszú idő után  -  talán 40 éve is van –  először veszek úrvacsorát és ez is egybeesik  most a húsvéttal. Igen, erre nekem fel kell készülnöm! De mit tegyek? Hogy készüljek?

Úgy gondoltam, hogy Nagyhéten majd böjtölök, kevesebbet eszem, húst semmit és imádkozni többet fogok.

Aztán körülbelül 2 hete, kínt dolgoztam a kertben és szólt a rádió — mert nem szeretek csöndben lenni — nem tudom milyen műsor ment, csak megütötte a fülem hogy a böjtről és a fogyókúra kapcsolatáról beszélgetnek, akkor kezdtem odafigyelni. Azt magyarázta az illető, hogy a koplalás, éhezés, méregtelenítés az nem egyenlő a böjttel  az csak fogyókúra, a böjt az több. A böjt az teljes testi-lelki megtisztulást jelent,. Minden nap el kell vonulni csendes magányba és elmélkedni, önvizsgálatot tartani, stb, vagyis lelki méregtelenítést is kell végezni.

Ekkor döntöttem, a nagyhéten böjtölni fogok! És így készülök  az úrvacsorára és a Húsvétra.

Én sem tudtam, hogy a böjt valójában mit jelent, de most már megértettem!

A Nagyhéten böjtöltem! Esténként csendes magányban, megpróbáltam  a hétköznapi gondokat, bajokat is kizárni erre az időre, hogy egész lelkemmel Ő rá figyeljek, hogy megtisztulva tudjak elé állni.   Gyötrelmes estéim voltak!

Próbáltam önvizsgálatot tartani, imádkoztam közben, próbáltam a Bibliából is vigasztalást találni!  Végig gondoltam életem egy-egy szakaszát, hányszor vétkeztem ellene, hányszor tagadtam meg Őt én is!

Nagyon bűnösnek és elesettnek éreztem magam ezeken az estéken. 

De aztán az ige keresés közben rátaláltam  a Rómaiakhoz írott levél 5.f. 1. és a 8. vers :

„Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által.”

„Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk.”

És ekkor  kaptam a vigasztalást  és megértettem, hogy ha  hit által békességben vagyok Istennel, és nem én akarom megváltoztatni magamat, hanem engedem Őt munkálkodni az életemben, akkor tudok engedelmes, hű szolgálója lenni.

Azt is megértettem, hogy bízzak Benne, ne féljek átadni magamat teljese, mert Isten nagyon szeret!

Isten úgy szeret minket hogy feláldozta egy szülött Fiát értünk!

Én érettem, az én bűneimért is meghalt a Golgotán az Út Jézus!

De ma  öröm ünnep van, Húsvét napja , az Úr Jézus feltámadott a halálból!

Az Ő föltámadásával nekünk is örök életünk a lesz a mennyben!
 

 
 
 
 
 

Ma 2024. április 19, péntek, Emma napja van.