Beszámolók gyülekezeti eseményekről


Írta: Kéry János

Rendhagyó esküvő 

AS 20190607 1

 

Sokféle esküvőn voltam már. Mindegyik egyedi, mindegyiknek meg van a saját hangulata és mindegyik élményt ad (elsősorban a párnak, de azoknak is, akik részt vesznek ezen az örömünnepen).

A mostani esküvőre rendhagyó időpontban, június 7-én pénteken de.11 órakor került sor, így nem gondoltam, hogy munkanap lévén közel tele lesz az imaházunk, de mégis nagyon sokan ott voltunk. Már ebből is látszott, hogy az ifjú pár (Orsós Sándor és Horváth Anikó) sokak számára kedves személyek.

Bővebben: Rendhagyó esküvő

 

Írta: Kéry János

Kórustalálkozó Rákospalotán

2019.05.26.

KorusT 20190526

 Ahogy tavaly és a korábbi években, idén is sor került a hagyományos kerületi keresztyén kórustalálkozóra. Most május 26-ára esett a választás és a rákospalotai reformátusok új templomában, Újpalotán gyűltünk össze. A puritán, de mégis modern kis templom csordultig megtelt énekelni vágyó, Istent dicsérni akaró testvérekkel.

Amikor ott ültem hallgatóként a padsorokban, és figyeltem a stílusban, műfajban és előadásmódban is különböző énekeket, nem tudtam elvonatkoztatni az énekkari tagok lelkesedésétől, attól az élvezettől, ami kiragyogott az éneklők szemeiből.

Bővebben: Kórustalálkozó Rákospalotán 2019.05.26

 

Írta: Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Hálaadó nap 2018Majd’ mindannyian rendelkezünk mobiltelefonnal, így nem ismeretlen számunkra az a helyzet, amikor az akkumulátor már a végét járja és takarékoskodni kell az energiával. Ilyenkor lecsökkentjük a fényerőt, vagy kikapcsoljuk a kijelzőt és igyekszünk minél kevesebbet használni telefonunkat, hogy le ne merüljön teljesen.

Hívő életünk is sokszor hasonlít erre a helyzetre. Lelki/szellemi szempontból vegetálva éljük életünk, szellemi akkumulátorunk messze van a teljesen feltöltött állapottól.

Mi tölthet fel ilyenkor?

Bővebben: Energiabomba Rákospalotán

   

Írta: Nagy Sándor, lelkipásztor

FacebookGoogle bookmarkTwitter

Csillagász-táborGyülekezetünk az idei évben is megrendezte 2018. július 16-20 között, hagyományos napközis gyerektáborát a 6-14 éves számára, ami a „Csillagász Tábor” nevet viselte.

            A világűr rejtelmei mindig is izgatták az ember fantáziáját. Nem véletlen, hogy a tudományos-fantasztikus filmek olyan népszerűségnek örvendnek a gyerekek körében is. Gondoljunk csak a „Csillagok Háborúja” a „Star Trek” vagy éppen a „Gravitáció” című filmek hatalmas sikereire. A földönkívüli lények, mint a szívünkhöz nőtt „E.T” is, újra meg újra feltűnnek a mozivásznon. Egy internetes lista, amely az 1902 és 2017 között készült filmeket tartalmazza, 220, űrrel illetve űrlényekkel kapcsolatos filmet sorol fel.

Bővebben: „Csillagász Tábor” 2018

 

Írta: Kéry János

FacebookGoogle bookmarkTwitter

„Ige-Idők – A reformáció 500 éve” c. kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

nagylucsei biblia

Sokszor azt gondolja a mai ember, hogy a próbák, nehézségek, amiket ki kell állnia, a bizonytalanság és a kihívások, amiket az élet állít elé, a történelemben soha ekkora mértéket nem értek el, mint manapság. Ez a helyzet, ahogy azt a rendszerváltás idején is megtapasztaltuk egyrészt kétségbe ejti, másrészt megnyitja az embereket Isten és a hit által nyújtott válaszok iránt. A kiállítást látva és annak kurátorát hallgatva néhány alapigazságot kellett felismernem:

Elképzeltem magamban az 1500-as évek elején élő embereket és azokat a problémákat, történéseket amelyekkel nekik kellett szembe nézniük. A korábbi hitélet által adott válaszokban és az egyház védelmében bízó vallásos lakosságot a XVI. század elején sokkolta a mohácsi csata elvesztése és ennek kapcsán az akkori vallási és világi vezető réteg elpusztulása. Ott volt a kérdés mindenkiben, hogy miért és hogyan eshetett meg ez egy keresztyén országgal, és vigasztalást, reményt kerestek a sok baj között.

Bővebben: Egy kiállítás margójára

   

1. oldal / 13

 
 
 
 
 

Ma 2019. június 20, csütörtök, Rafael napja van.